Sälj inte ut Eskilstuna!

Få politikerna att tänka om – stoppa utförsäljningen!

Eskilstuna Kommunfastigheter planerar inom kort att sälja ut 577 kommunala hyresrätter. Det är helt galet. Vi anser att Eskilstuna behöver fler hyresrätter, inte färre! Stoppa utförsäljningen – skriv under protestlistan och rädda hyresrätterna i Eskilstuna!

En utförsäljning leder till att familjer får det ännu svårare att hitta en egen bostad till en rimlig hyra. Risken är stor att detta kommer att leda till högre hyror och en svagare allmännytta.

Vi förstår inte alls hur politikerna tänker. Fakta visar att utförsäljningar av hyresrätter är dåligt för Eskilstuna.

Hyresrätten är en av de viktigaste pusselbitarna för ett fungerande samhälle. Som ger unga, oavsett bakgrund, makt över framtiden. Därför är det är dags för politikerna i Eskilstuna att tänka om. Stoppa utförsäljningen av Kfast!

Skriv under protestlistan här:


Fakta

  • Eskilstuna behöver betydligt fler hyresrätter i allmännyttan.  En försäljning är dålig för hyresgästerna och inget som hyresgästerna har efterfrågat. 80 procent av hyresgästerna i lägenheterna som ska säljas vill inte att Kfast ska sälja.
  • När hyresrätterna har sålts ut har kommunen ingen kontroll över vad som händer med dem. Risken för hyreshöjningar är uppenbar – undersökningar gjorda av Hyresgästföreningen efter utförsäljning på andra orter visar att hyrorna höjdes med 10-15 procentenheter.
  • Hälften av vinsten från försäljningen kommer att försvinna ur bolaget till kommunen. I kommunen ska de pengarna finansiera kommunal verksamhet och kommer därför inte att användas till nybyggnation eller renovering. 

Källa: Hem & Hyra och Hyresgästföreningen


Inte medlem i Hyresgästföreningen än?

Vi arbetar för allas rätt till ett hem, till en rimlig kostnad. Som medlem har du en stark och kunnig organisation som stöttar dig i ditt engagemang, förhandlar hyran och hjälper dig med hyresjuridisk rådgivning om det behövs.
Bli medlem här!