Sälj inte ut Gottsunda!

Sälj inte ut våra hyresrätter i Gottsunda!

Uppsala kommun planerar att sälja 300 hem i Gottsunda centrum. Det är helt galet! Stoppa utförsäljningen – skriv under protestlistan och rädda hyresrätterna i Gottsunda!

Försäljningen ska ske genom en ”idékoncepttävling” för Gottsunda centrum, där företag får presentera sina förslag för kommunen. På så sätt hoppas de hitta aktörer som anses ”seriösa nog”. Vi tycker det låter oseriöst att slumpa bort oss i en tävling.

Erik Pelling, S, ansvarig politiker, behöver tänka om och göra rätt. Om kommunen måste sälja av centrumfastigheten i Gottsunda, låt då oss hyresgäster få Uppsalahem som ny fastighetsvärd!

När kommuner säljer till privata ägare blir det ofta ett kortsiktigt ägande med eftersatt underhåll och stor otrygghet för oss boende. Istället är det vinstintresset som är drivande.

Konsekvenserna blir sämre service, mindre inflytande för oss hyresgäster och höjda hyror. Vi hyresgäster är värda mer än att framtiden för våra hem ska inte ligga i händerna på en tävlingsvinnare.

Skriv under protestlistan här:

Kampanjen är avslutad, tack för ditt engagemang!


Vi kräver:

  • Att försäljningen av hyresrätter stoppas. 
  • Att kommunen fortsätter vara en långsiktig ägare med ansvar för allas rätt till ett bra hem. Vi vill därför att UKFAB:s bostadsbestånd köps av Uppsalahem om försäljningen inte stoppas.

Inte medlem i Hyresgästföreningen än?

Vi arbetar för allas rätt till ett hem, till en rimlig kostnad. Som medlem har du en stark och kunnig organisation som stöttar dig i ditt engagemang, förhandlar hyran och hjälper dig med hyresjuridisk rådgivning om det behövs.
Bli medlem här!