Guide: Toolbox.RED

Tips: Se igenom filmen och läs FAQ först. Om du fortfarande har frågor så hjälper din regionala användarsupport dig gärna! 👍

Guide: Toolbox.RED

Toolbox.RED är ageraplattformens administrationsinterface. Här kan ringadministratörer skapa nya ringuppdrag och se realtidsstatistik för hur ringandet går, men det är också härifrån som man laddar upp nya kontakter att ringa, skickar e-post- och SMS-utskick, skapar samtalsmanus och hantera Phonebank.RED-användarna.

Filmen ovan är indelad i kapitel så att du enkelt hittar till avsnitt som är relevanta för dig, men vi rekommenderar att du ser hela filmen för att få en bättre förståelse för verktyget.

Så kommer du igång

 1. För att kunna logga in på Toolbox.RED behöver du ett RED-konto. Om du redan är registrerad på hgf.phonebank.red så använder du samma konto och lösenord för att logga in på hgf.toolbox.red. Om du inte redan har ett konto så kan du gå till antingen hgf.phonebank.red eller hgf.toolbox.red och klicka på ”Registrera dig”.
 2. Be din regionala samordnare att befordra dig. För att kunna befordras behöver du redan ha ett konto, se steg 1. Vilka rättigheter du ska ha är olika beroende på vilka uppgifter du ska göra, så kom ihåg till att berätta för din regionala samordnare vilken roll du ska ha. Din roll kan till exempel vara matchare, användarsupport eller ringadministratör.
 3. När du loggat in på hgf.toolbox.red så möts du av ett gäng ”appar”, dvs funktioner och tjänster som du kan använda i Toolbox.RED. Vilka appar du ser är olika beroende på vilken roll du har. Som matchare ser du bara kontakter-appen, men som ringadministratör ser du Kontakter, Användare, Phonebank.RED Admin och Formulär.
  • Skärmbild av Toolbox.REDs appar
 4. Högst uppe till vänster ser du även en Drop-down-meny med texten ”Välj kampanj”. Där kan du välja vilken kampanj du vill vara inne och arbeta i. Kampanjer fungerar som filter och påverkar t.ex. vilka kontakter du ser i Kontakter samt statistiken som visas i Phonebank.RED Admin. OBS: Det är viktigt att du alltid kontrollerar att du är inne i rätt kampanj för att statistiken ska bli rätt.
  • Välj kampanj i Toolbox.RED
 5. I appen Kontakter hanterar du alla kontakter i systemet. Vilka kontakter du kan se beror på vilka regioner du har adminrättigheter till. Du kan vara administratör i bara en region, i flera regioner, eller för hela organisationen. I vänsterkolumnen ser du olika listor och i högerkolumnen ser du kontakterna som tillhör listan. Dynamiska listor bygger på sökbegrepp och statiska listor fungerar som en spellista på Spotify eller iTunes.
 6. Appen Phonebank.RED Admin visar ringuppdrag och ringare. Navigera mellan regionerna i vänsterkolumnen och se statistik i högerkolumnen.
 7. Appen Formulär är platsen där du skapar ringmanus. Alla manus är i grunden formulär som fylls i. I vänsterkolumnen har du en palett med olika fält att dra in till mittenkolumnen, som är själva formuläret. I högerkolumnen finns det fältspecifika inställningar. Genom att klicka på ett fält i mittenkolumnen bestämmer du vilket fält du vill ändra i högerkolumnen.
 8. I appen Användare kan du bl.a. ändra användares regionalitet ifall de hamnat fel eller om de ska befordras till en ny roll så som matchare eller regional samordnare.

För dig som är matchare

Hitta en kontakt i Toolbox.RED

Som matchare behöver du bara tillgång till appen Kontakter. Där kan du se vilken information vi har sparat om en kontakt. Du kan också använda kartvyn på olika listor för att se var i Sverige kontakter finns. Du kan också jämföra två listor i kartvyn för att hitta t.ex. volontärer som finns nära behövande.

För dig som är ringadministratör.

Se statistik för ringkampanjen

 1. Logga in på hgf.toolbox.red.
 2. Klicka på appen ”Phonebank.RED admin”.
 3. Navigera till din region i vänsterkolumnen.
 4. För pekaren över olika staplar och KPI:er för att få utökad information.
 5. Du kan även gå in på specifika ringuppdrag för att se statistiken nedbruten ytterligare.

Skapa ett ringuppdrag

Skapa ringuppdrag i Toolbox.RED
 1. Logga in på hgf.toolbox.red.
 2. Om ringuppdraget är en del av en kampanj, säkerställ att du är i rätt kampanj genom att välja kampanj i menyn uppe till vänster.
 3. Klicka på appen ”Kontakter”
 4. Skapa en lista med de kontakter som du vill ringa till. Listan kan antingen vara en dynamisk lista som bygger på sökbegrepp (t.ex. taggar och postnummer) eller en statistik lista där du själv markerar alla kontakter som du vill ringa till och lägger till på listan.
 5. Klicka på appen ”Phonebank.RED admin”
 6. Navigera till den region du vill skapa ringuppdraget i.
 7. Klicka på knappen ”Nytt ringuppdrag” uppe till höger.
 8. Döp ringuppdraget till något som gör det tydligt för ringarna vad det är för uppdrag. Ha gärna med region och målgrupp i namnet till exempel. Namnet kommer synas för ringarna i Phonebank.RED
 9. Skriv en beskrivning till ringuppdraget som förtydligar syfte och målgrupp så att ringarna känner sig förberedda och vet vad målet med samtalen är.
 10. Välj kontaktlistan som du skapade i appen ”Kontakter”
 11. Välj vilket samtalsmanus du ska använda. Du kan antingen skapa ett nytt eller använda ett befintligt. Om du skapar ett nytt kan du ändra det efter att ringuppdraget är skapat.
 12. Om någon speciell metadata från kontakten ska synas för ringarna så kan du specificera det i rutan ”Kontaktmetadata”.
 13. Vem ska kunna se ringuppdraget? I rutan ”Rättigheter & tillgänglighet” kan du välja vilka regioner som ringuppdraget ska synas för.
 14. När allt är ifyllt kan du klicka på ”Spara”.
 15. Slutligen – om du valde att skapa ett nytt manus så kan du klicka på knappen ”Redigera frågor” för att komma till formulärsbyggaren.
 16. För information om hur man bygger manus: se Guide till Toolbox.RED kapitel 14 ”Phonebank.RED: Redigera samtalsmanus”.

FAQ – Vanliga problem man kan stöta på

Jag kan inte logga in?

Återställ ditt lösenord genom att klicka på ”Glömt lösenord”. Då får du ett mail med instruktioner om hur du återställer lösenordet. Om inte det hjälper – kontakta din regionala organiserare.

Jag försöker komma in på hgf.toolbox.red men skärmen blir bara grå

Ladda om sidan genom att trycka ctrl+r på Windows eller cmd+r på Mac.